KINEZITERAPIJA
korektivno vežbanje

ONLINE pilates i vežbe za ledja

Rezultate koje možete da postignete sa online pilates programom su skoro pa potpuno isti kao i program koji je sproveden uživo. Praćenje se sastoji od dosta objašnjenja o pravilnom izvodjenju pokreta i disanja. Prednost ove vrste vežbanja je što ste u svojoj domu, što za mnoge predstavllja veću udobnost.

Pilates program vežbanja jedan je od popularnijih programa. Rezultati ovog načina vežbanja opravdavaju njegovu popularnost medju svim starosnim grupama. Za rekreativnce predstavlja odličnu dopunu svim programima, a za osobe koje imaju problema sa ledjima, savršeno rešenje.

Pilates vežbe su sistem vežbi koji sačinjava nekoliko pravila prilikom izvodjenja. Kontrola izvodjenja pokreta u pilates programu podrazumeva razmišljanje o delu tela koji je aktivan.  Koristeći ovo pravilo možete tačno da dozirate koliko i dokle možete neki pokret da izvedete. Pored toga, uz kontrolu, će se angažovati veći broj mišića. Sporo izvodjenje pokreta angažuje veži broj mišićnih vlakana i samim tim je bolji i kvalitetniji mišićni rad. U opciji pilates online ima detaljnijih objašnjenja kako bi svaki klijent dodatno posvetio pažnju izvodjenju pokreta.

Disanje u pilates programu zauzima važno mesto i tokom vežbi se jasno i stalno naglašava u kom trenutku se udiše, a kada se izdiše. Svaki pokret prati pravilo disanja. Zbog ovog su vaši mišići u svakom trenutku osigurani sa dovoljnom količinom kiseonika.

pilates program vezbanja

Preciznost izvodjenja pokreta može da se nadoveže na princip o kontroli i predstavlja tačno izvodjenje vežbe. Uz koncentraciju i jasna uputstva tokom treninga ovaj princip je obavezan.

Centriranje znači da se tokom vežbi pilates programa pupak drži  delimično uvučen. Ovim se dodatno i svo vreme angažuje stomačna muskulatura i jača se tzv. power house (mišići cora, donja ledja i donji stomak).

Stabilnost se uglavnom odnosi na trup. Označava ne pomeranje odredjenog dela tela dok je drugi aktivan. U svim vežbama je potrebna stabilnost torza.

Pilates program vežbanja će Vam ojačati mišići  i obezbediti stabilnost kompletnog koštano-zglobnog sistema.

Mišićni rad je tako koncipiran da osim jačanja muskulature se konstantno i izvlače segmenti koji su aktivni. Dobijanje vretenastog izgleda mišića, uz pilates program, je prateća beneficija. Popularni izgled tela je rezultat skladnog vežbanja.

Prednost pilatesa je jer ovim programom mogu da se bave i osobe sa problemima ili bolovima u ledjima. Skladnost i preciznost izvodjenja pokreta ničim ne narušava postojeće stanje. Mogućnost doziranja tokom vežbi će Vam obezbediti dodatnu sigurnost tokom vežbanja.

Pilatesom se treniraju mišići drugog i trećen nivoa. Ovaj mišićni rad se ne postiže ostavlim vrstama treninga. Trening za paravertebralnu miskulaturu, mišiće stabilizatore kičmenog stuba, izdvaja pilates medju prve.  Brzina izvodjenja pokreta je sporija, što nam dodatno angažuje i poboljšava mišićni rad.

Prijavi se preko linka

ZAKAŽI TERMIN kineziterapija

Branislava Jevtović, fizioterapeut, personalni trener